Hlavní obsah

Volvo S60 je po faceliftu sportovnější

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka se rozhodla trochu oživit svou střední řadu Volvo S60. Facelift se dotkl nejen vizáže karoserie, interiéru či výbav vozu, ale také techniky. Především na podvozku najdeme několik změn, které mají z S60 udělat sportovnější model.

Článek

Automobil se nezměnil zas tak silně, jak by se mohlo zdát. Mnoho nově sériových věcí, jako sportovnější spoilery a prahy, dnes najdeme v příplatkové výbavě. Přesto je zde několik prvků, které jsou zcela nové - především jsou to zrcátka se směrovkami, jiná maska s větším logem a plno součástí z doplňkové výbavy.

Sem patří i nové laky: stříbrná Electric, modrá Orinoco a červená Maple. Na výběr jsou i nové vzory litých kol Nodus (7x16), Tucana (7,5x17) a Eudora (8x18). Jistě potěší i aktivní bixenonové světlomety, natáčející se až o 15° oběma směry a pro lidi vyžadující eleganci i malé sportovní křidlo na víku zavazadelníku.

V interiéru je více dekorací z hliníku, za příplatek i známý a oblíbený "chronodesign" přístrojů z S60R a dvoubarevné kožené sedačky s kontrastním prošíváním.

Volvo se však zaměřilo i na podvozek. Pružení má totiž trochu přitvrdit. To je docela zajímavá informace, protože S60 bylo zatím bráno za vzor komfortu a pohodlí při výborných jízdních vlastnostech. Podle představitelů by však tento krok neměl zničit komfort podvozku, ale především zlepšit jeho vlastnosti v zatáčkách a na nerovnostech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám