Hlavní obsah

Zkontrolujte si správnost dálniční známky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie varuje řidiče před padělanými dálničními známkami, které se v poslední době objevily na některých benzinových stanicích nebo u falešných dealerů. Všichni řidiči, kteří si nyní kupují roční dálniční známku, by si ji měli pořádně překontrolovat podle webových stránek Ministerstva vnitra.

Článek

"Na trhu se objevilo větší množství zdařilých padělků ročních dálničních známek. Z dosavadního šetření vyplývá, že vzniklé škody by mohly dosahovat sta milionů korun," informoval mluvčí policejního prezidia Pavel Hanták.

Zabaveno bylo zatím několik desítek padělků. Apelujeme tedy na lidi, aby si při koupi dálničních známek dávali větší pozor a zkontrolovali je. Doporučujeme webové stránky Ministerstva vnitra, kde jsou ty rozdíly mezi pravými a falešnými známkami přesně uvedeny a znázorněny.

Padělky podle něj prodávali většinou falešní dealeři, a to přímo zákazníkům z ruky do ruky, v několika případech ale i na benzinových stanicích. Za prodej padělků dálničních známek vystavovali dealeři ve většině případů falešná potvrzení o nákupu.

"Vzhledem k tomu, že vyšetřování je teprve na samém počátku, žádné další podrobnější informace, například o možných podezřelých, zatím nemůžeme zveřejnit. Nikdo ale ještě nebyl obviněn," dodal policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám