Hlavní obsah

Sportovní pneumatiky i na SUV

Novinky,

Společnost Goodyear uvedla na trh další verzi pneumatiky Eagle F1 GS-D3, a sice verzi určenou pro automobily pro volný čas SUV. Tato nová pneumatika měla premiéru na ženevském autosalonu, kde si ji návštěvníci mohli prohlédnout coby originální výbavu na luxusním Audi Q7.

Článek

Výkonná pneumatika Goodyear Eagle F1 GS-D3 SUV využívá technologii OneTRED, která podporuje sportovní ovladatelnost. Pro tuto techniku je charakteristický větší počet rozšířenějších kanálků ve tvaru písmene V. Drážky vycházejí z masivních bloků v ramenní oblasti a pokračují bez jediného přerušení rovnou do středového žebra.

Takové řešení zajišťuje, že pneumatika má jak při přímé jízdě, tak během zatáčení stále nadprůměrně velkou styčnou plochu, která není mezi oběma ramenními oblastmi nijak přerušena. Pneumatika Goodyear Eagle F1 GS-D3 SUV je navíc vyrobena z polymerové směsi vyvinuté v těsné spolupráci se sportovním oddělením Goodyear Racing.

Technologie OneTRED zaručuje rovnoměrné rozložení sil při podélném i příčném zatížení běhounu, což se promítá zejména do vylepšení jízdních vlastností. Pro směrový dezén V-TRED je typické zásadní rozšíření části běhounu s kanálky uspořádanými do tvaru písmene V, díky čemuž je voda ze silnice bezpečně pohlcena a odvedena širokými kanálky dozadu a v menší míře do stran styčné plochy pneumatiky.

Pneumatika Goodyear Eagle F1 GS-D3 SUV je k dostání v následujících rozměrech:

  • 235/60ZR18 W
  • 265/50ZR19 Y
  • 255/55ZR18 Y
  • 275/45ZR20 Y

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám