Hlavní obsah

Honda možná plánuje další sportovní kupé

Novinky, Jan Čech

Honda uvažuje o uvedení nového sportovního modelu, který by se zařadil nad Civic TypeR a pod supersport NSX. Jeho největším soupeřem by měl být Nissan GT-R (nový Skyline). Možná, že půjde o koncept Sports4 z tokijského autosalonu.

Článek

V dnešní době nabízí Honda jen model S2000. Právě stránky fanklubu tohoto vozu poprvé začaly spekulovat o novém modelu. Ten by měl být mnohem levnější než supersport NSX, který bude představen pravděpodobně příští rok, pokud půjde konstrukce dobře. Dlouhé váhání představitelů značky však protáhla nasazení tohoto vozu.

To nový model s prozatímním názvem XGA by měl být až o polovinu levnější. Jeho uspořádání 2+2 by mělo být podpořeno podobným systémem otevírání čtyř dveří, jako má Mazda RX-8. O pohon se postará vidlicový šestiválec i-VTEC s výkonem 235 kW při 7500 ot./min. Podvozek by měl být převzat ze současné S2000. Spekuluje se o nasazení pohonu všech kol SH-AWD, který můžeme najít v nové generaci Hondy Legend.

Jako nejpravděpodobnější se zdá být nasazení do výroby u konceptu Sports4. Ten byl představen loni na tokijském autosalonu. Jeho koncepce by všem požadavkům měla odpovídat. Jen motor měl tehdy dvoulitrový. Podle odborníků by se mělo XGA objevit příští rok v Japonsku a za dalších dvanáct měsíců  v USA a Evropě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám