Hlavní obsah

Dacia Logan s dieselem za 270 900 Kč

Novinky, Jan Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi žádané automobily Dacia sází na svou cenu. Zatím však nenabízely žádnou verzi s turbodieselovým motorem. Od dubna je vše jinak. V českých autosalonech si mohou zákazníci zakoupit Logan se vznětovým motorem 1.5 dCi, který známe z vozů Renault.

Článek

Dacia Logan se zatím potýkala nejvíce s dodávkami vozů. Poptávka totiž byla mnohem větší než stačila rumunská značka vyrábět. To vše i přesto, že nabídka zahrnuje pouze jedinou karosářskou variantu a dva zážehové motory.

Od začátku dubna se však mohou zákazníci obrátit na prodejce s požadavkem na koupi turbodieselového agregátu 1.5 dCi. Ten disponuje výkonem 50 kW při 4000 ot./min a točivým momentem 160 N.m při 1700 ot./min. Kultivovanost, slušné výkonové parametry a také příznivou spotřebu (město/mimo město/kombinace: 5,8/4,1/4,7 l na 100 km) má na svědomí moderní systém vstřikování common rail. Celý agregát pochází z koncernu Renault, který značku Dacia vlastní.

Maximální rychlost vozu je stanovena na 158 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h zvládne vůz za 15 s. Cena vozu s tímto motorem a výbavou Ambiance činí 270 900 Kč. Záruka na vůz je tři roky či ujetí 100 000 km.

Na ženevském autosalonu představila značka koncept Steppe, který je první ukázkou varianty kombi. Ta přijde na světové trhy ke konci tohoto roku. Následovat by měl také pětidveřový hatchback.

Reklama

Související témata:

Související články

Špionážní fotografie Dacie Logan Kombi

Dacia Logan je zjevením evropských trhů. Trhá rekordy nejen v Česku, ale i v Německu, Polsku či Francii. Levný vůz s vizitkou Renaultu prostě táhne. Zatím...

Dacia Logan jako hatchback

Nedávno jsme vám přinesli špionážní fotky Dacie Logan ve verzi kombi. Očekávání tohoto vozu je velké a i v zahraničí se na něj čeká jak na smilování. Všude...

Výběr článků

Načítám