Hlavní obsah

Pneumatika za málo peněz: Sava Perfecta

Novinky,

Slovinská firma Sava představila pneumatiku pro nový modelový rok 2006 - Sava Perfecta. Jedná se o dezén s nízkou cenou a vysokým kilometrovým proběhem. Také byly zlepšeny další vlastnosti, jako například odvod vody z běhounu.

Článek

Sava Perfecta je pneumatika, která je nabízena v nejžádanějších kategoriích. Na ráfky o průměru 13, 14 a 15" lze namontovat celkem 21 rozměrů. Cena je pak to hlavní, po čem se zákazník bude ptát - kupříkladu žádaný rozměr 165/70 R14 lze na internetových obchodech sehnat za cenu jen mírně nad 1400 Kč. Sava Perfecta je přímým konkurentem tuzemské pneumatiky Barum Brillantis.

A co je nového na modelu Perfecta? Především je to optimalizovaný proběh, tedy větší výdrž. S pneumatikou ujedete více kilometrů, než tomu bylo u dosavadních modelů. Také se změnil dezén. Ten dostal speciální můstky mezi bloky, aby dezén držel i při prudkých zatáčkách.

Upraven byl také odvod vody z dezénu. Na centrálním páse jsou nyní bumerangovité drážky, které svým pohybem vytlačují vlhkost do širokých podélných drážek. Posunutím běhounových bloků proti sobě se také snížila hlučnost.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám