Hlavní obsah

Premiéra Opelu Corsa proběhne v Londýně

Novinky, Jan Čech

Nová generace úspěšného vozu Opel Corsa se poprvé představí na autosalonu v Londýně dne 18. července. Vůz nahradí současný model až na konci tohoto roku.

Článek

Automobilka Opel se rozhodla předvést nový vůz v polovině roku asi ze dvou důvodů. Nestihla premiéru připravit pro Ženevu a podzimní Paříž je zase moc daleko. Je tedy nasnadě, že v "okurkové" motoristické sezóně bude vůz centrem pozornosti.

V kuloárech se spekuluje o podobách vozu. Víme, že stejně jako u astry budou v nabídce dvě karosářská provedení - hatchback s třemi- a pěti dveřmi. Třídveřový model však bude mít dravější vzhled, pětidvéřová zaboduje v prostornosti.

Pod kapotou se objeví opět všechny známé agregáty ze současného - od litru až po čtrnáctistovku v zážehových motorech a turbodiesely CDTI (pocházejí ze spolupráce GM - Fiat). Pravděpodobně se dočkáme i výkonné verze GTi, nebo upravené varianty OPC.

Reklama

Související témata:

Související články

Opel omladil Corsu

Dnešní Corsa je po všech stránkách "dospělý" model, který působí dynamicky a zdravě sebevědomě. Jeden z nejbezpečnějších vozů své třídy prošel modernizací,...

Výběr článků

Načítám