Hlavní obsah

Honda Zest: Zatím jen Japonec, ale v budoucnu možná náhrada za Jazz

Novinky, Jan Čech
TOKYO

Honda Jazz má své roky, i když na její kondici to není ještě vidět. Má stále co nabídnout, ale Honda již přemýšlí, jak to s tímto vozem bude pokračovat. V Japonsku je sice Jazz stále v prodeji, ale nastoupil nový model Zest, který by měl být následovníkem.

Článek

Honda Jazz není na silnicích žádným nováčkem. V Česku se nabízí pouze s jediným motorem o objemu 1,2 l za cenu od 339 900 Kč. Nástupce ještě stále není známý, ale kdo ví, jestli to náhodou nebude model Zest.

Ten je představen pouze pro japonský trh, kde stále pokračuje výroba jazzu (zde s názvem Fit). Zest je mnohem menší a vyšší, ale i tak dokáže překvapit variabilitou interiéru. Japonci zde mysleli téměř na vše. Rozměrné dveře mají aretaci ve třech různých polohách, zadním sedadlům by se mohou sklopit opěradla a poté celá zasunout do podlahy, opěradla předních sedadel lze srovnat do roviny y udělat tak z interiéru pěkné dvojlůžko...

Vůz s rozměry 3635 x 1315 x 1340 mm nabídne navíc i hodně místa pro zavazadla. Objem ložné plochy je 739 litrů, ale sklápěním všech sedadel se dá ještě zvětšit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám