Hlavní obsah

Výroba Opelu Astra TwinTop se rozjíždí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ANTVERPY

V závodě automobilky Opel v Antverpách se ve čtvrtek rozjela výroba modelu Astra TwinTop, čtvrté verze modelové řady Astra nové generace. Vůz nabízí třídílnou pevnou skládací střechu a dost prostoru i na zadních sedadlech.

Článek

Zajímavé čtyřmístné kupé-kabriolet je charakteristické především svojí inovativní třídílnou skládací pevnou střechou, která se rozloží nebo složí stiskem tlačítka za méně než třicet sekund. Protože jednotlivé sekce skládací střechy Astry TwinTop jsou menší než u konkurenčních kupé-kabrioletů (např. Peugeout 307 CC), zabírá složená střech méně místa a zbývá tedy více prostoru pro cestující jejich zavazadla.

Při složené střeše má zavazadlový prostor Astry TwinTop objem 205 litrů, je-li střecha rozložená, zvětší se objem zavazadelníku na 440 litrů. Originálním prvkem je elektricky ovládaný systém "Easy Load", který usnadňuje manipulaci se zavazadly v momentech, kdy je střecha složená v zádi vozu. Ten po stisknutí tlačítka přizvedne složené plechy střechy o něco výše a zvětší tak vstupní otvor.

Pro kupé-kabriolet Astra TwinTop se čtyřmi sedadly jsou připraveny čtyři zážehové motory o výkonech od 77 kW až po 147 kW a moderní turbodiesel 1.9 CDTI se systémem přímého vstřikování nafty do válců "common-rail" o výkonu 110 kW. Do bohaté standardní výbavy modelu patří komplexní škála bezpečnostních a komfortních prvků, jako jsou např. systém aktivní ochrany v případě převrácení vozu, čelní a boční airbagy, stabilizační systém ESP, tempomat, klimatizace, palubní počítač, autorádio s CD přehrávačem a šesti reproduktory, elektrické ovládání oken, centrální zamykání nebo výškově nastavitelná přední sedadla s funkcí "Easy-Entry" usnadňující přístup k zadním sedadlům.

Na českém trhu bude podle našich informací na začátku letních prázdnin. cena zatím ještě není určena.

Reklama

Související témata:

Související články

Opel Astra CC přijede v roce 2006

Opel Astra nové generace se v provedení pětidvéřový hatchback vyrábí v belgickém závodě General Motors již od ledna letošního roku. Dosud o pokračování úspěšné...

Astra sází na emoce - GTC

Právě nyní se dostává i na náš trh další automobilová novinka z rodiny opelů astra - třídveřový model GTC. Ještě před jeho českou premiérou jsem se s ním mohl...

Výběr článků

Načítám