Hlavní obsah

Volkswagen Crossfox: Terénní model zatím v Brazílii

Novinky, Jan Čech
BRAZÍLIE

Zatím jen na brazilském trhu je k dispozici malé pseudo-SUV. Volkswagen Crossox je zde totiž nabízen ve zvýšené verzi, která by mohla být konkurentem populárního Fiatu Panda 4x4. Bohužel však nedisponuje pohonem všech kol a zatím to nevypadá, že by se v blízké době mohl vyrábět i pro Evropu.

Článek

Volkswagen Fox je vůz, který je zaměřen na méně majetné zákazníky. Na českém trhu je k dispozici pouze v jediné verzi za cenu 244 900 Kč. Je to tedy konkurent i malému Fiatu Panda, který ovšem nabízí mnohem víc motorů a dokonce i model s pohonem všech kol. Fox se však v Brazílii dostal na velmi podobnou pozici. Nabízí tam totiž automobil se zvýšeným podvozkem o 4,6 cm. Bohužel se zatím nevyrábí s pohonem všech kol.

Vůz má rozměry 4,09 x 1,68 x 1,63 m a při pohotovostní hmotnosti 1150 kg je to terénní "mravenec". Ke konkurentům patří již zmiňovaný Fiat Panda či Suzuki Ignis. Nezávislé zavěšení všech kol zůstalo.

Crossfox pohání zážehový motor o objemu 1,6 l s výkonem 74 kW a při použití v Brazílii oblíbeného alkoholu jako paliva dokonce ještě o jeden kilowatt víc.

Automobil je zatím vyráběn a primárně určen pouze pro brazilský trh. Cena vozu je asi čtyřicet tisíc brazilských realů, což v přepočtu na českou měnu činí asi 600 000 Kč. Jeho rozšíření se očekává spíš po Jižní Americe a do Evropy se pravděpodobně zatím nedostane.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám