Hlavní obsah

Dacia Logan jako hatchback

Nedávno jsme vám přinesli špionážní fotky Dacie Logan ve verzi kombi. Očekávání tohoto vozu je velké a i v zahraničí se na něj čeká jak na smilování. Všude trhá prodejní rekordy, a to především díky své ceně. A jak ještě zvýšit prodeje? Stačí snížit cenu - tedy zkrátit vůz.

Článek

Dacia Logan je na našem trhu za cenu 199 900 Kč. Za ní nabízí velký vnitřní prostor, zavazadelník o objemu 510 l a čtrnáctistovkový motor o výkonu 55 kW. Díky tomu může konkurovat jakémukoli vozu na evropském trhu. U nás se za minulý rok stal nejprodávanějším vozem v nižší střední třídě, kde mu konkurují vozy jako Ford Focus, Opel Astra či Volkswagen Golf. Toto rozdělení je podle Sdružení dovozců automobilů (SDA), mohlo by však být jiné. Kdyby Dacia Logan spadla o třídu níž ke konkurenčnímu Renaultu Thalia či Seatu Cordoba, byla by na čtvrtém místě. 

Největším lákadlem pro zákazníky je však cena. Nové kombi nebude asi levnější, takže je zapotřebí také nabídnout model, jenž by mohl v tomto ohledu drtit konkurenci. Renault ví jak na to. Stačí zkrátit vůz, mít menší zavazadelník a pět dveří.

Hatchback se již v zimě testoval, takže se může stát, že se jeho představení chystá již tento rok. Více fotografií nového hatchbacku najdete na této adrese.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám