Hlavní obsah

Kia představuje model, který bude vyráběn v Žilině

Novinky, Jan Čech
ŽENEVA

Automobilka Kia představí na ženevském autosalonu koncept vozu z C-segmentu, který by měl být po dalším vývoji připraven pro výrobu ve vůbec prvním evropském závodě značky. Jedná se o velmi pěkný hatchback, který byl kompletně vytvořen pro evropského zákazníka.

Článek

Žilinskátovárna značky Kia může očekávat nový model, který bude vyrábět. V Ženevě se totiž objeví koncept Kia Cee´d, jenž je předobrazem sériového modelu, v budoucnu vyráběného na Slovensku.

Tento vůz patří do C-segmentu, bude tedy konkurovat i Volkswagenu Golf. Jeho výhodou by měla ale být mnohem "lidovější" cena. Vzhled byl kompletně vytvořen v evropském designérském středisku a je výsledkem výzkumu o vkusu lidí na starém kontinentu.

Samozřejmě, že v produkční verzi nebude mít tak avantgardní světlomety a mnoho se asi ubere z výrazných prolisů. Také nelze očekávat, že by se pro výrobu udržely efektní kola s pneumatikami 265/30 R19. Více informací než velikost kol a jedinou fotografii zatím bohužel Kia o voze nezveřejnila.

Korejská automobilka Kia expanduje v Evropě vší silou. Po postavení nového designérského a vývojového centra ve Frankfurtu nad Mohanem a přesunutí sem celé své hlavní centrály plánuje velkou expanzi i ve výrobě. K závodu na Slovensku přibude další továrna ve střední Evropě, která bude postavená ve spolupráci s automobilkou Hyundai. Největší šance má tuzemská průmyslová zóna v Nošovicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám