Hlavní obsah

Landwind představuje velkoprostorové auto

Novinky, Jan Čech

Čínská automobilka Landwind, nechvalně proslulá crash testem zatím jediného modelu SUV na bázi Opelu Frontera, představila v Číně nový velkoprostorový model. Vůz by měl nabídnout dostatek prostoru a dva motory o objemech 1,6 a 2,0 l. Doufejme, že spolupráce se zahraničními automobilkami zlepšila bezpečnost vozu.

Článek

Čínská automobilka Landwind představila ve své zemi na autosalonu jednu novinku, kterou chce vrhnout na evropské trhy. Landwind Fengshang je velkoprostorový automobil s rozměry karoserie 4410 x 1760 x 1630 mm a rozvorem 2710 mm. Pod kapotou jsou zatím dva agregáty o objemech 1,6 a 2,0 l s výkony 72 a 102 kW. Výrobce k vozům ještě zveřejnil jejich maximální rychlosti - 175 resp. 195 km/h.

Automobily Landwind jsou do Evropy dováženy prostřednictvím nizozemské firmy, která plánuje prodej modelu Fengshang za 10 000 euro. Vůz bude na starém kontinentu představen pravděpodobně na podzim na pařížském autosalonu, i když se můžeme dočkat překvapení a spatřit ho i někdy dříve. Ženevský autosalon se však této "pocty" asi nedočká.

Crash test a Landwind

Landwind proslul jako jedno z nejnebezpečnějších aut současnosti. Dnes nabízený model vychází ze starého Opelu Frontera, ale pouze vzhledově. ADAC provedl nárazovou zkoušku, která dopadla pro vůz a posádku katastrofálně. Dovozce se hájil, že podmínky testu nebyly regulérní, ale stejně začal instalovat do přední části karoserie výztužný rám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám