Hlavní obsah

Svátek historických vozidel - výstava Rétromobile

– PAŘÍŽ
Novinky, Jan Čech

V současnosti probíhá na pařížském výstavišti svátek všech fanoušků historických vozidel. Výstava Rétromobile mapuje všechny aspekty minulosti vonící benzinem. Můžete zde najít krásné vozy, které si můžete koupit, náhradní díly či oslavit kulatá výročí slavných modelů.

Článek

Pařížský Rétromobile se koná již dostatečně dlouho, aby se stal svátkem všech příznivců historických automobilů. Na výstavišti Paris Expo si do 19. února můžete prohlédnout několik slavných automobilů let minulých.

Kupříkladu zde najdete výstavu věnovanou šedesáti letům Renaultu 4 CV a kulaté padesátce Dauphinu, podrobně si zmapovat unikátní Talbot Darracq V8 z roku 1906 či zakoupit si Jaguar XK120 (1951) za cenu kolem 350 000 eur od aukční síně Christie´s.

Nesmíme ale také zapomenout na doplňkové výstavy. Velmi oblíbenou jsou tradiční Kuriozity Rétromobile a stejně tak zaujme i průřez reklamou firmy Citroen. V roce 1919 André Citroën nečekal, až novináři uveřejní oznámení o zrodu slavného automobilu 10 HP typ A v tisku.

Tuto novinku rozšířil sám s několikaměsíčním předstihem. Noviny otiskly na celé straně oznámení o blížícím se uvedení  "prvního francouzského vozidla vyráběného ve velkých sériích" do prodeje. Tím se Citroen stal průkopníkem v automobilové reklamě a na výstavě Rétromobile je to patřičně znát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám