Hlavní obsah

Mazda má chuť v Ženevě závodit

Novinky, Jan Čech
ŽENEVA

Mazda představí na 76. autosalonu v Ženevě ve světové premiéře vůz Mazda 3 MPS a v evropské premiéře koncept vozu Mazda Kabura. Oba jsou výkonné stroje, které mají dokázat, že Mazda na rychlost nezapomněla.

Článek

Společnost Mazda již oznámila, jaké novinky budou k vidění na jejím stánku ženevského autosalonu. Především se bude jednat o výkonnou variantu rodinného hatchbacku řady 3 MPS. Jedná se o druhý model ze série "Mazda Performance Series" a následuje tak Mazdu 6 MPS, která byla v Evropě uvedena před měsícem.

Pod kapotou je umístěn přeplňovaný čtyřválec o objemu 2,3 l. Výkonové parametry však bohužel zatím známy nejsou. Předpokládá se, že by měl mít výkon 184 kW, tedy stejně jako Volkswagen Golf R32. Jediné, co výrobce o voze prozradil, je to, že bude disponovat pohonem pouze předních kol.

Druhého známe z Detroitu

Jako druhý nejžádanější model na stánku bude jistě Mazda Kabura. Tento koncept byl představen již na začátku roku v Detroitu. Čtyřmetrový sporťák má nejen netradiční design, ale i uspořádání sedadel. Tři jsou umístěny vpředu a jedno vzadu. Dostatečný výkon dodává vozu dvoulitrová verze šestnáctiventilového agregátu MZR.

Vodík ve wankelu

Jako další bude na expozici značky Mazda k vidění koncept Mazda5 Hydrogen RE Hybrid osazený wankelovým motorem Renesis, který může použít vodík nebo benzín, a elektrickým motorem. Oba motory jsou ohleduplné k životnímu prostředí. Stejně tak bude v Ženevě představena inovovaná Mazda3.

Reklama

Výběr článků

Načítám