Hlavní obsah

Alfa Romeo 159 Sportwagon: Když chceš víc

Novinky, Jan Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský výrobce sportovněji laděných vozů se s novinkami letos rozjel. Zatímco ve Frankfurtu neměla značka nové "ani kolo", v Ženevě představí novinky hned dvě. Po již představeném sportovním modelu Spider přichází i Alfa Romeo 159 Sportwagon.

Článek

Alfa Romeo 159 už velmi brzy získá odvozeného sourozence - kombi s označením Sportwagon. Vůz bude stejně dlouhý jako sedan (4660 mm), nabídne však více prostoru pro zavazadla, hlavy cestujících na zadních sedadlech a samozřejmě variabilitu. I když v tomto ohledu asi rekordy trhat nebude. Alfa Romeo to ani nepotřebuje - tady se dbá na image a sportovní nádech. Proto také již dnes, kdy nevíme ani objem zavazadelníku, je jasné, že nabídka barev karoserie bude čítat dvanáct odstínů. V interiéru si zákazníci mohou vybrat ze čtyř barev.

Technické informace o vozidle omezil výrobce jen na strohý výčet motorů. Ty ale také nejsou žádným překvapením - jedná se totiž o všechny agregáty pocházející ze sedanu. Jsou to tedy zážehové jednotky o objemech 1,9, 2,2 a 3,2 l (118, 136 a 191 kW) a turbodiesely Multijet. Zde nalezneme dva s objemem 1,9 l a jeden 2,4 l (88, 110 a 147 kW). Základem bude šestistupňová manuální převodovka, v nabídce však figuruje i automat a robotizovaná mechanická převodovka Selespeed.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám