Hlavní obsah

Opel GT: Bude k dispozici za necelý milon korun

Novinky, Jan Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Opel vrací do svého portfolia slavný název GT. Sportovní, dravý a elegantní by měl být vůz, jehož náplní je nahradit adrenalinový model Speedster. Snaží se ale i navázat na slavnou historii modelu GT. Jeho cena bude začínat necelém miliónu korun.

Článek

Opel GT se prohání po světových silnicích již od sedmdesátých let minulého století. Historie však byla záhy přerušena. Ženevský autosalon tak představí nový Opel GT, který navazuje na tradice. Opět to bude elegantní automobil s pohonem zadních kol. Tentokrát však bude disponovat pevnou skládací střechou. Dovozce do ČR prohlásil, že jej doveze i k nám. Jeho cena pro český trh zatím nebyla přesně stanovena, ale rámcově pro Evropu se počítá s 29 900 eury, tedy necelým milionem korun.

Nový Opel GT je poháněný vpředu uloženým přeplňovaným motorem Ecotec o objemu 2,0 l s výkonem 191 kW. Koncepce zádního náhonu spolu s dobrým rozložením hmotnosti slibuje nevšední řidičské zážitky. Opel GT dokáže zrychlit z klidu na 100 km/h v čase pod šest sekund a dosahuje rychlosti přes 230 km/h.

Opel GT slibuje nevšední řidičský zážitek

Nový model se bude vyrábět v USA ve Wilmingtonu/Delaware, kde se také vyrábějí sesterské modely Pontiac Solstice a Saturn Sky. Vzhled vozu navazuje na koncept Vauxhall Ligtning z roku 2003. Automobil by se měl na automobilovém trhu objevit na jaře roku 2007.

Původní Opel GT v mnoha ohledech reagoval na požadavky amerického trhu. Také dva ze tří vyrobených vozů mířily právě na tento trh. Zajímavé křivky karoserie Opelu GT byly inspirovány novým designerským jazykem amerických návrhářů, kteří vyznávali tzv. "Coca-Cola styling", pojmenovaný po originálně tvarované lahvi oblíbeného nápoje. Není bez zajímavosti, že stejný druh designu byl použit na legendárním voze Chevrolet Corvette Stingray.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám