Hlavní obsah

Nastává čas podzimních servisních akcí

Novinky, Andrej Poliak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Venkovní teploty pomalu klesají, den se zkracuje a je tedy nejvyšší čas myslet na přípravu automobilu na zimní provoz. Ta nespočívá jen ve výměně letních pneumatik za zimní. Je důležité zkontrolovat stav brzd, palivové soustavy, osvětlení, těsnost chladící soustavy a tak dále. Jako každý rok přichází prodejci automobilů se servisními akcemi zdarma či za zvýhodněnou cenu. Přinášíme vám jejich přehled.

Článek

Domácí automobilka Škoda Auto pro motoristy připravila servisní akci v ceně 99 korun. Ze servisní prohlídky, která zahrnuje 13 bodů na vozidle, si navíc motoristé odnesou protokoly se seznamem provedených úkonů, výpis stavu brzd a případně i výpis diagnostiky řídících jednotek. Akce probíhá od 17. října do 30. listopadu.

Do 30. listopadu nabízí za 99 Kč zimní prohlídku i Seat, španělská sestra mladoboleslavské automobilky. Výčet kontrolních úkonů má osm položek a v případě zjištění závady je cena za prohlídku odečtena od finální ceny za opravu a použité náhradní díly či provozní kapaliny. Seat nabízí i 15 procentní slevu na originální doplňky.

Volkswagen nabízí prohlídku rovněž za 99 korun. Nabídka je prakticky shodná se Seatem. Termín prohlídky je nutné konzultovat s jednotlivými autorizovanými servisy. Konkrétní termín se zákazníci totiž nedozví na bezplatné informační lince 855 555 599. Jediný termín, který Volkswagen na svých internetových stránkách uvádí, je 30. listopad. Do tohoto data platí zvýhodněné ceny na originální příslušenství.

Podzimní prohlídku vozu nabízí Peugeot ČR za cenu 99 korun. "Servisní akce probíhá ve dnech od 17. října až do 2. prosince," informovala Novinky mluvčí Peugeot ČR Lucie Kučerová. Technici v autorizovaných servisech Peugeot na voze zkontrolují 29 bodů. "Pro motoristy je připravena rovněž celá řada slev," uvedla mluvčí. Například do 31. prosince je možná zakoupit zimní příslušenství a zboží z Boutique Peugeot se slevou 20 procent. "Všichni zákazníci, kteří si v období do 2. prosince 2005 nechají vyměnit olej za plně syntetický olej Total, získají navíc malý dárek," dodala Kučerová.

Navíc v případě že mají motoristé vůz v dobrém technickém stavu tedy bez závad nebo když je při servisní akci zjištěna závada a následně v autrorizovaném servisu Peugeot opravena, v takovém případě motoristé získají bonus ve formě asistenční služby zdarma na šest měsíců.

Citroën ČR v rámci podzimních příprav nabízí nejen technickou prohlídku vozu za 249 korun, ale i sadu zimních pneumatik Michelin Alpine. V rámci akce od 12. září do koce letošního roku si zákazníci mohou pořídit dvě zimní pneumatiky včetně montáže v cenách od 3950 korun v případě nejmenšího modelu C1 až po pneu Pilot Alpine za 12 950 korun u C5. Nebo mohou zvolit nákup čtyř kol včetně ocelového ráfku a výměny v cenách od 12 250 korun až 31 450 korun. V případě zjištění závady a její opravy do konce listopadu bude cena za prohlídku odečtena od ceny za opravu.

Servisní prohlídku zdarma a slevu 15 procent na originální díly a příslušenství připravila pro své zákazníky i Honda. "Zákazníci navíc získají malý dárek," informovala Novinky mluvčí Honda ČR Mariana Fišárková. Servisní akce Hondy začala 17. října a končí 4. listopadu.

Hyundai nabízí zimní prohlídku zdarma a navíc každý zkontrolovaný motorista získá jeden litr nemrznoucí kapaliny do ostřikovačů. Akce probíhá od 15. října do 15. listopadu a technici zkontrolují 12 bodů na vozidle. Zákaznicí mohou rovněž využít slevy až 15 procent na zimní obutí. Hyundai například nabízí při zakoupení čtyř pneumatik Sava nebo Cooper pětiprocentní slevu a přezutí zdarma. Příslušenství potřebné v zimním období Hyundai prodává s 10% slevou.

Zimní pneumatiky Bridgestone, Sava, Dunlop, Fulda, Hankook či Kumho a originální ocelové ráfky nabízí s až 20% slevou od 19. října do vyprodání zásob i Kia Motors.

Zimní servisní prohlídku za cenu 99 korun nabízí motoristům i Audi. Při zjištění závady a její následné opravě je částka 99 korun odečtena z konečné ceny za opravu. Audi nabízí až do 30. listopadu i 15 % slevu na originální příslušenství Audi, které mimo jiné zahrnuje dětské autosedačky či střešní boxy.

Slevu na originální náhradní díly a příslušenství ve výši 15 % připravil od 1. října do 30. listopadu i Nissan. V akci je možné u této značky pořídit i zimní pneumatiky a originální ráfky Nissan.

Toyota nabízí v říjnu a listopadu v autorizovaných servisech se slevou zimní pneumatiky Dunlop SP Winter Sport a Grandtre. Při jejich zakoupení je vůz přezut zdarma. Až 20 % slevu pak uvádí u originálního příslušenství.

Servisní prohlídka před zimou přijde zákazníky Volva na 300 korun. Seznam však čítá 17 bodů, z toho pět na zvedáku a je v něm zahrnuta i testovací jízda s technikem. Pro objednání k servisní prohlídce musí zákazníci kontaktovat autorizovaný Volvo servis a domluvit si termín, nebo stačí zavolat na bezplatnou informační linku 800 186 586.

Do 23. prosince mohou speciální servisní akce využít i zákazníci Fordu. Autorizovaní opravci vozů s modrým oválem na kapotě zkontrolují na voze 13 bodů za 299 korun. Navíc mohou motoristé využít 10% slevy na vybrané náhradní díly.

Anketa

Využíváte sezóních servisních akcí, které jsou nabízeny za zvýhodněnou cenu?
Ano, jarní i podzimní
29,4 %
Ano, jen podzimní
5,2 %
Ano, jen jarní
1,6 %
Ne
63,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 385 čtenářů.

Ceny servisních akcí

  • Škoda Auto 99 Kč
  • Peugeot 99 Kč
  • Citroën 249 Kč
  • Audi 99 Kč
  • Hyundai zdarma
  • Honda zdarma
  • Volkswagen 99 Kč
  • Seat 99 Kč
  • Volvo 300 Kč
  • Ford 299 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám