Hlavní obsah

Nástupce Audi TT v Tokiu

Novinky, Andrej Poliak

Tokijský autosalón bude svědkem světové premiéry studie Audi Shooting Brake. Designéři při vytváření této studie využili prvky závodního speciálu A4, který jezdí v okruhovém DTM, a futuristické studie RSQ, která si zahrála ve filmu Já, Robot (I, Robot). S největší pravděpodobností nabízí pohled na budoucí generaci "tétéček".

Článek

V bočním profilu dá studie více nahlédnout do zákulisí svého vzniku. Úspěch jaký BMW slaví s "jedničkovou" řadou je nepřehlédnutelný. Osobitý vůz, který technicky patří do střední třídy, nicméně svým designovým pojetím vybočuje. V tom chce pokračovat i Audi a tak nástupcem řady TT musí být osobitý vůz vybočující z řady současných vozů.

Přední části třídveřového kupé dominuje velká chromová mřížka s logem Audi nad sebou na kapotě. Světla snad jen náhodou připomínají ta u Fordu Focus. Zadní zakulacené partie vozu jsou jeho pohlednější částí. Sportovní charakter podtrhují dvě koncovky výfuku.

Pod kapotou studie je šestiválec o objemu 3,2 litru disponující výkonem 250 koní. S tímto agregátem zvládne Shooting Brake start z nuly na stovku za šest vteřin. Maximální rychlost je elektronicky omezena na 250 km/hod. Síla motoru je na všechna čtyři kola přenášen s pomocí manuální šestistupňové převodovky.

Brány tokijského autosalónu se otevřou 22. října.

Anketa

Oznámkujte design studie Audi Shooting Brake.
1
70,4 %
2
11,8 %
3
7,7 %
4
3,8 %
5
6,3 %
Celkem hlasovalo 638 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám