Hlavní obsah

Luxus v terénu nabízí i Nissan - Navara přijíždí

– BENEŠOV
Novinky, Andrej Poliak

Japonská automobilka Nissan má v oblasti off-roadů letité zkušenosti. Jen málokterý motorista by si nevzpomněl na legendární Patrol. Nissan měl v nabídce model Pick-Up, který nyní nahrazuje alespoň v Evropě model Navara.

Článek

Nissan Navara se v České republice bude prodávat ve dvou karosářských provedeních - King Cab a Double Cab. Obě pohání dvou a půllitrový diesel o výkonech 144 a 174 koní. Navara oproti Pick-Upu povyrostla. Nabízí tak ještě více místa pro cestující na zadních místech. Dvojice sedaček je u obou verzí sklopná, čímž vznikne další prostor pro uložení nákladu.

"Pickup si získal ve svém segmentu mimořádnou popularitu - podnikatelé oceňovali jeho spolehlivost, robustní stavbu a také mimořádně nízké provozní náklady. Velmi dobrý cestovní komfort a jízdní vlastnosti Nissanu Pickup oslovily i lyžaře, vyznavače windsurfingu, turisty, horolezce, cyklisty a všechny ostatní aktivní sportovce a vyznavače outdoorových aktivit," sdělila Novinkám mluvčí českého zastoupení Nissan Sales Central and Eastern Europe (NSCEE) Markéta Kuklová. 

Po letmém seznámení s Navarou nedaleko Benešova je možné říci, že tento model má stejně dobré jízdní vlastnosti v terénu a to především díky tuhému žebřinovému rámu a navíc posouvá laťku komfortu v tomto segmentu o něco výš. Navara byla vyvíjena souběžně s novým Pathfinderem, čímž získala mnohé pozitivní vlastnosti vozů SUV.

 "Jsme si jistí, že modelu Navara se podaří oslovit ještě širší skupinu zákazníků než mode Pick-up. Navara je totiž vozem pro nejrůznější situace a příležitosti," uvedl sebevědomě Brian Carolin, Senior vicepresident společnosti Nissan Europe odpovědný za prodej a marketing. Základní cena Nissanu Navara ve verzi King Cab s výbavou XE začíná na 644 346 korunách. Nejdražší provedení Double Cab LE stojí přes 880 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám