Hlavní obsah

V evropské premiéře přijíždí Chevrolet Aveo

Novinky, aak

Nový model Aveo v evropské premiéře přiváží do Frankfurtu nad Mohanem Chevrolet. Se zahájením prodeje se počítá od jara 2006. S tímto vozem chce automobilka zabodovat ve 120 zemích. Čtyřdveřový sedan bude mít pod kapotou pohonné jednotky o objemech 1,2 a 1,4 litru.

Článek

Výslednou tvář modelu Aveo mají na svědomí designéři z centra General Motors Daewoo v Koreji. Nejvýraznější částí vozu jsou přední partie s originálně tvarovanými třírozměrnými světlomety, které jsou zasazeny hluboko do kapoty motoru a blatníků.

Chevrolet Aveo působí dynamičtěji než jeho předchůdce a v porovnání s ním je i větší. To je patrné už ze splývavé siluety se zřetelně stoupající křivkou boků. Zadní partie nového modelu Aveo jsou zřetelně strukturované, po celé šířce vozu se táhne chromovaná lišta, nápaditě řešená koncová světla v mnohém zrcadlí design hlavních světlometů.

Aveo je dlouhý 4310 mm, široký 1710 a vysoký 1495 mm. Sedan by měl nabízet slušný vnitřní prostor, svědčí o tom rozvor 2480 mm. V prostoru ramen vpředu nabízí šířku 1362 mm a vzadu 1340 mm. Prostor pro nohy vpředu udává hodnotu 1048 mm a vzadu 898 mm. Základní objem zavazadlového prostoru je 400 litrů.

Základní pohonnou jednotkou určenou pro Aveo je čtyřválec o objemu 1150 ccm s výkonem 53 kW a maximálním točivým momentem 104 Nm při 4400 otáčkách za minutu. V nabídce bude i výkonější zážehová čtrnáctistovka se šestnácti ventily, jejíž výkon dosahuje hodnoty 69 kW a točivý moment vrcholí na hodnotě 130 Nm při 3400 ot/min).

Oba motory jsou standardně propojeny s manuálními pětistupňovými převodovkami a splňují emisní limity evropské normy Euro 4. Na výběr bude i čtyřstupňová automatická převodovka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám