Hlavní obsah

Studie C-Sportlounge. Citroën C4 break?

Novinky, Andrej Poliak

Automobilka stříbrných šípů Citroën zaútočí na letošním frankfurtském autosalónu se studií C-Sportlounge. Hned první pohled nabízí zamyšlení, zda se čistě teoreticky nejedná o další karosářskou verzi modelu C4. Na silnicích již jezdí C4 hatchbacky a kupátka. Je snad studie C-Sprotlounge jakousi předzvěstí kombíku, které u Citroënu nesou označení break?

Článek

Z automobilky prozatím žádné oficiální sdělení v tomto smyslu neproniklo. Pojďme se ale podívat na C-Sportlounge.

Dojem kombíku vyvolávají dlouhé linie karosérie, prostorný interiér a objemný zavazadelník. Automobilka sice nezveřejnila konkrétní čísla, ale již na první pohled nabízí C-Sportlounge dostatek prostoru pro cestující. "Zadní dveře se otevírají v protiběžném úhlu, a zlepšují tak přístup do vozu," sdělila Novinkám mluvčí Citroën ČR Martina Bedrnová.

V interiéru vozu nalezneme všechny vymoženosti, které Citroën již montuje do sériových vozů. Například volant s pevným středem, pod kterým jsou umístěny sdružené ovladače a páky pro řazení rychlostních stupňů.

Dlouhé linie a zaoblené tvary boků jsou podle Bedrnové výrazem snahy o nalezení ideální aerodynamických vlastností. Koeficient odporu vzduchu má hodnotu Cx = 0,26. Tedy stejně jako před současnou studií koncept C-Airlounge.

Bližší podrobnosti o C-Sportlounge zveřejní Citroën ve Frankfurtu nad Mohanem.

Anketa

Oznámkujte design studie Citroën C-Sportlounge.
1
90,1 %
2
4,9 %
3
1,8 %
4
1 %
5
2,2 %
Celkem hlasovalo 385 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám