Hlavní obsah

Ještě zuřivější býk - Gallardo SE

Novinky, Andrej Poliak

Automobilka Lamborghini připravila pro své příznivce lahůdku v podobě limitované série modelu Gallardo. Supersport bude na trhu od září a zájemci za něj zaplatí 141 500 eur bez daně (cca 4,3 miliónu korun). Za tuto částku bude mít nový majitel jistotu, že je jedním z 250 lidí na světě, kteří budou mít tu možnost vůz označený jako Special Edition řídit.

Článek

Gallardo SE dostalo do vínku dvoubarevnou karosérii. Zatímco "normální" model je vyveden v jedné barvě, verze SE bude nabízena v kombinaci černá a buď dva odstíny šedivé, bílé, žluté, oranžové či zelené. V černé barvě Nero Noctis je střecha, kapota motoru, přední a zadní spoiler a zpětná zrcátka. To umožňuje celkem šest barevných kombinací.

Doubarevný je i interiér "eséčka". Samozřejmostí je ruční čalounění kvalitní kůží. Z technických vymožeností je limitovaná série vybavena stálým pohonem všech kol, šestistupňovou převodovkou, elektronickými systémy ESP, ASR, ABS a ABD, klimatizací a čtyřmi airbagy. Na přání bude možné získat i navigační set, vyhřívání vnějších zpětných zrcátek a další.

Oproti Gallardu je Gallardo SE o šest kilometrů rychlejší při maximální rychlosti 315 km/hod. "Slabší bratříček jede 309 km/hod a z nuly na sto zrychlí za 4,2 sekundy," informovala automobilka s tím, že sprint z nuly na stovku zvládne Gallardo SE za rovné čtyři sekundy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám