Hlavní obsah

Z Prahy do Varů za pět let snadněji

Novinky, Andrej Poliak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ve čtvrtek byla slavnostně zahájena výstavba rychlostní silnice R6 v úseku Praha - Pavlov v délce 10,4 kilometru, což by mělo zrychlit cestu z metropole do Karlových Varů. "Ukončení výstavby je v závislosti na finančních prostředcích plánováno na březen 2010," informoval Novinky mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Hoření.

Článek

Za pět let si tak oddechnou obce Hostivice, Jeneč a Pavlov, přes jejichž území proudí tisíce automobilů směrem na Karlovy Vary. Zmizí dopravní zácpy a podstatně se zvýší bezpečnost obyvatel těchto obcí.

Na trase bude jeden výjezd u obce Jeneč, jedenáct mostů v celkové délce 800 metrů, zakrytá část pod přistávací dráhou mezinárodního letiště Praha Ruzyně a návazné terénní a vegetační úpravy.

Stavba si vyžádá investici ve výši 2,87 miliardy korun a bude financována ze Státního fondu dopravní infrastruktury. "Do konce letošního roku se počítá, že bude prostavěno 472 miliónů korun," uvedl Hoření.

Reklama

Výběr článků

Načítám