Hlavní obsah

Sněmovna o dva roky prodloužila termín na výměnu řidičáků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

O dva roky prodloužila ve středu Sněmovna termín na výměnu starých řidičských průkazů za nové. Původně měla výměna skončit letos v prosinci. Příval lidí a neschopnost úřadů výměny zajistit ale přivedl Senát k myšlence termín o dva roky prodloužit. Sněmovna s tím souhlasila.

Článek

Pokud návrh podepíše prezident, řidiči s průkazy vydanými do konce roku 1993 budou mít čas na jejich výměnu až do prosince 2007. Ti, kteří průkazy dostali v letech 1994 až 2000, si je budou muset vyměnit do konce roku 2010. Až do roku 2013 budou mít na výměnu čas majitelé zbývajících řidičských průkazů, kteří je dostali nejpozději loni.

Výměna se týká všech průkazů, jež byly vydány policií, tj. najdete na nich zkratku Dopravního inspektorátu (DI) nebo nápis VB či Policie ČR.

Od 1. května loňského roku se u nás vydávají řidičské průkazy se znakem EU. Jsou to růžovomodré plastové karty o velikosti 54krát 86 milimetrů, tedy o polovinu menší než růžové v plastikovém obalu.

Reklama

Související články

Úředníci komplikují výměnu řidičáků

Všechny řidičské průkazy vydané do roku 2000 mohou ztratit platnost již 1. ledna 2006, je tedy nutná jejich výměna. Úředníci však řidičům výměnu dokladů...

Výběr článků

Načítám