Hlavní obsah

Sen o novém Fordu Capri stále žije. Tvrdí to šéf designu automobilky

Vedoucí designerského oddělení v evropské sekci Fordu Amko Leenarts uvedl, že mu v hlavě stále leží myšlenka o znovuzrození legendárního Fordu Capri. Dočkáme se dalšího návratu na silnice?

Foto: Do

Ford Capri

Článek

Automobilka Ford to v poslední době se zákazníky umí skvěle. Využívá toho, že v minulosti zrodila několik skutečných řidičských ikon a postupně jim vrací starou slávu v jejich moderní podobě. Před časem se vrátil název Puma, když se vtělil do nového SUV a brzy se dočkáme i legendárního Bronca, pick-upu ze 70. let. Samotnou kapitolou je pak sportovní bourák Mustang, který se vyrábí už více než 50 let. Nyní navíc kolují zvěsti o to, že by se mohl vrátit i Capri.

Svatokrádež, nebo budoucnost pro nadšence? Ford představil elektrický Mustang s manuálem

AutoMoto

„Kdo by nechtěl vrátit Capri a jeho design,“ nechal se slyšet Amko Leenarts, který v evropském Fordu vede právě oddělení designu. „Milujeme ho. Ale aby bylo oživeno, muselo by být prospěšné a mít smysl. Nejde ho udělat jen tak, aby znovu existovalo a designérsky představit staré auto,“ doplnil.

Rus si doma vyrobil terénní pneumatiky. Fungovaly úžasně

AutoMoto

Leenarts převzal designerské oddělení Fordu před dvěma lety a snaží se ho vést více otevřeně, než tomu bylo před jeho příchodem, kdy se Ford snažil o jednotný design u svých automobilů. „Jsme globální společnost s různými kořeny a teritorii. Existují různé způsoby, jak určit filozofii designu. Určit ale jen jeden, mi nepřijde ani spravedlivé ani poctivé ke všem produktům naší značky,“ řekl před časem.

V minulosti se spekulovalo o tom, že by Ford mohl vrátit Capri do života jako elektromobil. Tyto zprávy ale nikdy nebyly potvrzeny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám