Hlavní obsah

Pickup z roku 1969 si vzali do parády technici značky Mopar

Novinky, fra

Mopar je část koncernu FCA, která má na starosti úpravy automobilů značek Jeep, Dodge, Chrysler, Ram a Fiat. Aby ukázali, co dokážou, vzali starý pickup Dodge D200 z roku 1968 a udělali z něj typický lowrider.

Mopar Lowliner Beauty ShotsVideo: Mopar

 
Článek

Mopar známe většinou jako značku na doplňkových dílech pro vozy Jeep. Ovšem to je jen malá část jejich práce. A že toho umí mnohem víc, dokazuje i jejich auto pro americkou tuningovou výstavu SEMA Mopar Lowliner.

Vzali Dodge D200 z roku 1968 a vytvořili krásný lowrider, který má s původním vozem společné jen pohledové díly. A ještě ne všechny. Karoserii zašlou časem vzali, přebrousili, vyspravili a upravili. Třeba ložná plocha vzadu je snížená, aby se do ní vešly díly potřebné pro stavitelný podvozek. Ostatně samotná ložná plocha není z originálu, ale z moderního RAM 1500.

Foto: Mopar

Základem je pickup z roku 1968.

Zajímavé je, že firmě se podařilo zachovat původní rám, který dokázala přizpůsobit tak, aby bylo možné implementovat nové zavěšení kol. To je samozřejmě vzduchové a v rámci snížení má tři stupně nastavení. Na fotografiích je samozřejmě ten nejnižší, ale je i standardní a zvýšený. Kola jsou dvaadvacetipalcová, a i když vypadají jako ocelová, jde o hliníkové disky. Na nich jsou nasazeny obří pneumatiky 285/35 vepředu a 325/35 vzadu.

Foto: Mopar

Kůže je na sedadlech, dveřích, stínítkách i střeše.

Foto: Mopar

Nafťák pod kapotou pro výstavu, a navíc v Americe? To se dnes jen tak nevidí.

Pod přední kapotou se neusadil žádný velkoobjemový benzíňák nebo dokonce elektřina. Tohle je ohromný nafťák Cummins s objemem 5,9 l.

Policie převzala hybridní limuzíny BMW řady 7 k silničnímu dohledu

AutoMoto

V interiéru je lavice na sezení stále stejná, jen je obšita kůží. Ta se objevila i na stropě, kde je navíc vyšito logo značky Mopar. Přístroje za volantem pak jsou nové, opět z dílny značky Mopar.

Na autě ale asi nejvíc zaujme krásný hluboký červený lak Candied Delmonico v kombinaci se sametovým krémem Dairy Cream.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám