Hlavní obsah

Tohle je nová Octavia. Škoda vypustila do světa první skici

Představení nové Škody Octavia se nezadržitelně blíží, už nás od něj dělí jen necelý měsíc. Automobilka nyní zveřejnila první náhled na to, jak bude novinka vypadat. Kresby ukazují, že příď nebude mít daleko do modelu Scala.

Foto: Škoda

Takhle bude vypadat nová Škoda Octavia.

Článek

Jak se proměnila délka a jak vypadá vnitřek auta, se můžete podívat tady.Na fotkách maskovaných aut jsme viděli kombík, který by se měl, podle některých informací, odhalit jako první. Sama automobilka ale nyní zveřejnila dvě skici nového vozu Octavie v „základní” verzi liftback.

Foto: Škoda

Zadní světla připomínají spíš model Superb.

Na přídi vidíme světla velmi podobná menší Scale – vypadají o něco menší, ale trojúhelníkový tvar je jednoznačný. Zadní světla jsou poprvé u tohoto modelu protažena do víka zavazadelníku a víc než Scalu připomínají Superb.

Toto je nová Škoda Octavia, dostane zcela jiný interiér

AutoMoto

Všimněte si například, že sama naznačují tvar písmene C, ne až ve spojení s odrazkami v nárazníku. Zatím není jasné, jestli si Octavia vypůjčí chytrý způsob kombinace blinkru a couvacího světla ze Scaly.

Test Škody Scala 1,0 TSI: Velké malé auto

AutoMoto

Silueta je velmi podobná současné Octavii. Podle dostupných informací má zůstat stejný i rozvor náprav 2686 mm. Jak se promění délka a také, jak bude vypadat vnitřek auta, se jistě dozvíme záhy.

Reklama

Související články

Škoda Rapid se poprvé ukazuje v nové generaci

Že byl Rapid nahrazen Scalou? V Evropě ano, ale v Rusku se pořád prodává, a dokonce i s atmosférickými motory. Má dostat i novou generaci, která se vizuálně...

Výběr článků

Načítám