Hlavní obsah

Proč by někdo slavil přesně 10 022 vyrobených aut? Lamborghini má důvod

Novinky, fra

Když se slaví počet prodaných aut, bývá většinou kulatý - milion, dva, deset. Automobilka Lamborghini ale má k věci vlastní přístup a u modelu Huracán slaví přesně 10 022 vyrobených kusů. A dokáže si to i obhájit.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Huracán EVO

Článek

Je to dost možná jediný případ, kdy nějaká automobilka slaví, že jednoho modelu se vyrobilo přesně stejně jako jiného a nyní už toho prvního bude na světě víc. Řeč je o Lamborghini Gallardo a Huracán, dvou desetiválcových „základních” modelech značky.

Gallardo v roce 2003 začalo cestu značky k navýšení objemu produkce. Říkalo se mu „babylambo”, protože mu do plnotučného Murciélaga chyběly dva válce a bylo levnější a přístupnější. Nakonec se ho ale vyrobilo právě 10 022 kusů za deset let výroby.

Foto: Lamborghini

To je on - vůz Lamborghini Huracán s pořadovým číslem 10 022

Šedý Huracán na fotce je 10 022. vyrobeným kusem, takže dosud se jich vyrobilo přesně stejně jako modelu Gallardo, a všechny další už znamenají lepší prodejní úspěch.

Navíc, Huracánu na toto číslo stačilo pět let, ne deset. Huracán má ještě několik let života před sebou. Nedávno byla představena inovovaná verze EVO, ke které patří také oslavované auto.

Je tedy vidět, že zákazníky stále víc láká automobil, který je možné nazvat supersportem, ale přitom nepatří na naprostý vrchol. Ten si pro sebe samozřejmě nechávají jiné modely, jako je Aventador nebo speciály.

Stovka za tři sekundy. Otevřené Lamborghini Aventador je ukrutně rychlé

AutoMoto

Na závěr je ale třeba zmínit, že Lamborghini má už nyní ve svých řadách jiného rekordmana.

Zatím nejrychleji prodávaným modelem v historii značky je SUV Urus, které například letos koupilo již 2693 zákazníků, zatímco Huracánů „jen“ 1211 lidí.

Foto: Lamborghini

Prodejním rekordmanem se asi stane Lamborghini Urus.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Gallardo

Reklama

Výběr článků

Načítám