Hlavní obsah

Draci přicházejí, láká firma na tajemný hypersport z arabské pouště

Novinky, fra

Spojené arabské emiráty budou mít dalšího výrobce superrychlých aut pro nejbohatší. S drakem ve znaku přijíždí Ajlani Motors a není nereálné, aby první vůz měl spalovací motor. Jenže než se dostane na silnice, musí najít investora.

Ajlani DragonVideo: Ajlani Motors

 
Článek

Po firmách Devel a W Motors se objevuje v pouštním království nasáklém ropou nováček, který chce také stavět supersporty - nebo možná spíš hypersporty, soudě dle toho, co zatím ukazuje. Přesných informací je pozoruhodně málo.

Foto: Ajlani Motors

Ajlani Dragon

Tedy, prozatím - 12. listopadu se má představit vůz jménem Ajlani Dragon, auto, které vypadá hodně divoce už z linek, které automobilka zatím ukázala.

Nová Škoda Octavia bude odhalena začátkem listopadu

AutoMoto

Kromě detailního vzhledu je také tajemstvím, co bude mít pod kapotou. Ale soudě dle ohromného otvoru na zádi, který by mohl být výfukem, nelze vyloučit starý dobrý spalovací motor.

Foto: Ajlani Motors

Ajlani Dragon

Podle informací Bashara Ajlaniho, zakladatele firmy, se ale na dubajském autosalonu představí jen prototyp, nikoliv produkční vůz. Aby se dostal i na silnice, je nutné sehnat investora, který velmi drahý start sériové výroby zafinancuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám