Hlavní obsah

Lexus představuje novou vlajkovou loď, doslova

Novinky, laz

Luxusní odnož Toyoty si nejspíše spojíte s limuzínami či hybridním pohonem. Ovšem Lexus chce být lifestylovou hvězdou, která se nebojí ani za hranice čtyř kol. Vždyť Japonci začnou prodávat i luxusní jachtu, pojmenovanou po vzoru svých aut.

Lexus představuje svou první jachtuVideo: Lexus

 
Článek

Lexus svůj koncept jachty představil už v roce 2017. Pokud jste to ovšem tenkrát brali jako designové hrátky, vězte, že sériová verze jde do výroby. 65 stop, tedy téměř 20 metrů dlouhá jachta dostala název LY 650.

Jako o vlajkové lodi se často hovoří v souvislosti s největší a nejluxusnějším modelem konkrétní značky. Jenže Lexus na to jde doslova a co se vyhotovení a výbavy týče, tiše může závidět i jinak úchvatně zpracovaná limuzína LS.

Foto: Lexus

Uvnitř najdete dřevo a materiály v podobném stylu, jako u aut s velkým L ve znaku.

Samozřejmě že automobilka potřebovala s vývojem něčeho tak odlišného pomoct. Na designu se podílelo italské studio Nuvolari Lenard. Technickou podstatu obstaralo Marquis Yachts z Wisconsinu. Hlavní jsou dva motory Volvo o zdvihovém objemu 12,8 litrů a výkonu 1 350 koňských sil.

Uvnitř se zpracování svým stylem významně inspiruje u vozů Lexus. Najdete tam tři ložnice s vlastními koupelnami a „chytrou domácnost”. Vše tedy lze řídit pomocí chytrého telefonu.

Netradiční novinku lze objednávat od 30. října. Cenu Lexus nezveřejňuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Lexusu LS 500: Síla správné konfigurace

Lexus je od svých počátků stavěn na limuzíně LS. Nejnovější generace se poprvé odpoutala od konzervativního stylu a konkurentům v oblecích šitých na míru...

Test Lexusu ES 300h: Podivínská oáza klidu

Lexus se v rámci vyšší střední třídy rozhodl k obratu. Již nenabízí GS, ale ES. O písmenech to ale rozhodně není, jiná je koncepce auta, což přináší třeba...

Výběr článků

Načítám