Hlavní obsah

Mitsubishi připravuje stylový hybrid, prim mají hrát elektromotory

Novinky, fra

Ještě ani neodezněly ozvěny z autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem a už jsou tu pozvánky na další motorshow. Tentokrát do Tokia. Tam se představí třeba automobilka Mitsubishi s novým konceptem plug-in hybridního SUV.

Foto: Mitsubishi

Nový koncept Mitsubishi pro autosalon v Tokiu

Článek

Není to tak dávno, co Mitsubishi po mnoha neúspěšných letech oznámilo, že skončí s klasickými vozy a bude se zaměřovat jen na SUV a jim podobné. A tak to třeba odskákal model Lancer i sportovní verze. Zároveň se ale firma rozhodla silně elektrifikovat.

Obě věci pak uvidíme spojené v konceptu pro autosalon v Tokiu, který začíná 24. října.

Firma o voze zatím moc neřekla. Víme ale, že by měl vyvažovat nectnost plug-in hybridních modelů, která je ve velké hmotnosti. Tento typ aut totiž má nevýhodu v tom, že disponuje elektrifikovaným klasickým spalovacím motorem. Takže ke standardní hmotnosti agregátu se přidává ještě vysoká hmotnost akumulátorů. A to přece v moderní době už není zapotřebí.

Mitsubishi tak prý připravilo auto s malým a lehkým motorem, když hlavní sílu bude dodávat elektromotor. Ten dokáže pohánět auto i samostatně. Ovšem bližší podrobnosti vám zatím neřekneme.

Fotografie lákající na koncept ukazuje patrně jeho zadní okno, které jako by mělo zabudované čtyři rozměrné reproduktory. Ovšem těžko přesně definovat, co to je. Pod prosklenou deskou pak je vidět část pohonného ústrojí. To je jasné znamení, že pro Mitsubishi je tohle dobrá příležitost hlavně prezentovat techniku než samotné auto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám