Hlavní obsah

Autor vozu Bugatti Chiron bude dělat design Koenigseggu

Novinky, fra

Alexander Selipanov zase mění působiště. Tahle hvězda světového automobilového designu po třech letech přechází od korejské značky Genesis do Švédska, kde navrhne nové vozy Koenigsegg.

Foto: Genesis

Alexander Selipanov

Článek

Švédský Koenigsegg oznámil novinku. Design jejich aut bude mít od teď na starost nový designér. Je jím Alexander Selipanov, jehož můžete znát třeba jako autora vozu Bugatti Chiron. Zároveň se stane i šéfem designu nově vytvořené skupiny RAW Design House v Ängelholmu, která bude mít na starost zakázkový design pro širší skupinu zákazníků.

Jak Alexander Selipanov, tak i zakladatel švédské značky Christian von Koenigsegg netají své nadšení. První jmenovaný prý vždy obdivoval špičkové vozy využívající tu nejlepší techniku, Koenigsegg se zase těší na spolupráci a na jeho „radikální metody“.

Kdo je Saša?

Jeden z nejzajímavějších lidí, kteří se točí kolem automobilového designu, je Alexander Selipanov. Většina lidí ho zná jen pod jménem Saša, protože si jinak říkat nenechá. Nezaměnitelný vzhled zarostlého hipstera ho provází už hodně dlouho. Ale kam přišel, tam měl tenhle absolvent Art Center College of Design v Pasadeně úspěch. Začal v kalifornském centu Volkswagenu (2005), v roce 2010 přesídlil k Lamborghini, kde pracoval na modelu Huracán.

Foto: Bugatti (3x)

Bugatti Chiron Sport 110 ans Bugatti

Pak jeho kariéra dostala spád. V roce 2014 byl jmenován šéfem designu u Bugatti, kde zodpovídal za vytvoření Bugatti Vision Gran Turismo a Bugatti Chiron. V roce 2017 vyslyšel volání dálek a začal pracovat pro skupinu Hyundai, jako šéfdesignér nově vzniklé značky Genesis. Z věcí, které už známe, můžeme jmenovat Genesis Essentia a Genesis Mint.

Foto: Genesis

Genesis Essentia

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám