Hlavní obsah

Nabídneme vlastní pick-up, potvrdil australský zástupce značky Kia

Novinky, fra

Hyundai a Kia pracují na téměř všech autech společně. Nový pick-up ale bude dost možná patřit k těm, která vyvine každá značka zvlášť. Damien Meredith z australské divize Kie se rozhovořil o tom, že chce nabídnout skutečný užitkový vůz.

Foto: Hyundai

Hyundai Santa Cruz - čtyři roky starý koncept, který se dočká sériové podoby.

Článek

Když Hyundai před drahnou dobou představil koncept pick-upu s názvem Santa Cruz Pickup, předháněly se motoristické časopisy v přesnější predikci jeho nástupu na trh. Pak ale vše usnulo. Až teď se rozhovořil Damien Meredith, jeden z šéfů australské pobočky Kia.

Pro časopis CarsGuide uvedl, že práce začaly. Můžeme podle něj čekat jak krátkou, tak dlouhou verzi kabiny; podle jejich požadavků na to, aby nabídka byla kompletní. V plánu je uvedení na australský trh někdy v letech 2022 nebo 2023, a to jak pro stroj značky Kia, tak i pro Hyundai.

Zatímco však Hyundai představil koncept spíš lifestylového auta, Meredith mluví o voze jako o skutečném, plnohodnotném picku-pu. To by znamenalo, že by mohl sedět na dlouhé rámové konstrukci, jako dnes Ford Ranger nebo Toyota Hilux.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Jedním z konkurentů by měl být Ford Ranger.

Hyundai Santa Cruz Pickup nebyl žádný drsný teréňák na rámu, ale uhlazený sportovec, který měl spíš náhodou vzadu velkou ložnou plochu. Podle všech zvyklostí by partnerská Kia měla vzít auto, přepracovat ho a prodávat ve svých showroomech. Jenže jak to vypadá, nebude to tak.

Korejský koncern tak dost možná rozdělí síly, ale to považujte spíš za spekulaci. Hyundai půjde cestou efektnější varianty a pracovní stroj nabídne Kia. Ovšem možná jen na vybrané trhy, kde takového pracovníka skutečně ocení, jako je Austrálie nebo některé státy v Asii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám