Hlavní obsah

Čínský elektromobil bude mít unikátní reklamu. Nedoplatí na to?

Automobilka Aiways se chce stát první z Číny, která bude v Evropě prodávat elektrická auta. Její SUV s označením U5 má do Evropy dojet po vlastní ose. Najede při tom více než 14 tisíc kilometrů. Tedy za předpokladu, že se celá reklama šeredně nepokazí a do cíle doopravdy dojede.

Foto: Aiways

Aiways U5

Článek

Reklamu v televizi či na internetu dnes umí každý, a tak se automobilka Aiways rozhodla, že pro uvedení na evropské trhy zvolí něco úplně jiného - pošle dva prototypy svého SUV U5 do Evropy po vlastní ose.

Ty mají kopírovat hedvábnou stezku a při cestě ze Si-anu, hlavního města provincie Šen-si, kde hedvábná stezka začíná, najet více než 14 tisíc kilometrů. Údajně to má být nejdelší jízda mezi dvěma místy, jakou kdy ujel prototyp elektrického auta. Tedy, pokud vše dopadne.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Aiways U5 na ženevském autosalonu 2019

To znamená, že U5 budou muset projíždět - a zastavovat pro nabíjení - v řadě zemí s rozdílnou kvalitou infrastruktury, jak z hlediska silniční sítě, tak i co do nabíjení. Start je naplánován na červenec letošního roku a cesta má trvat až do září.

Znamená to tedy, že si vozy Aiways budeme moci v Evropě koupit už letos? Bohužel ne, start prodejů je naplánován až na duben příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám