Hlavní obsah

Britský Lister upravil Jaguar F-Type, teď má ďábelský výkon

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se vám otevřená verze F-Typu s přeplňovaným osmiválcem zdá málo exkluzivní a slabá, je tu Lister. Úpravce, který má na podobné strasti vždy nějakou odpověď.

Foto: Lister 3x

Vůz je postaven na poslední verzi F-Typu s full LED světlomety.

Článek

Standardní osmiválcové verzi Jaguaru F-Type výkon nechybí, ale podle našich zkušeností nemá zadní náprava dost trakce na to, aby dokázala přenést až 575 koňských sil smysluplně na silnici. Nárůst výkonu tak není věc, která by pro tohle auto byla zapotřebí.

Tuning exkluzivních vozů ale často logiku nemá a hon za čísly bývá silnější. Společnost Lister, která se podobně jako Arden zaměřuje na úpravy těchto aut se šelmou ve znaku, tak výkon ještě zvýšila. Přeplňovaný pětilitr přifoukli mechanickým kompresorem na vskutku ďábelských 666 koňských sil. Teď to tedy reakce řidiče bude chtít ještě rychlejší.

Foto: Lister

Vtipnou vzpomínkou na staré závodní vozy je kruh na dveřích pro startovní číslo.

Posílený motor z vozu dělá nejrychlejší otevřený model, který kdy Lister upravil. Zrychlení z nuly na stovku má za rovné tři sekundy a maximální rychlost 330 km/h. Vše na zadních kolech, jak jsme zmínili.

Foto: Lister

Žluté doplňky najdete i uvnitř.

Model pojmenovaný LFT-C poznáte podle speciálního zeleno-žlutého zbarvení, odlišného bodykitu a větších disků kol o průměru dvaceti palců. Sladěn je i interiér. Vznikne pouze deset kusů za v přepočtu téměř čtyři miliony korun. Úpravce přijímá objednávky, tak si pospěšte!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám