Hlavní obsah

Studená pochoutka v pojízdných prodejnách bez emisí? Nissan má zmrzlinářský vůz budoucnosti

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zmrzlina přímo ze speciálních vozů jako kdyby z ulic postupně mizela pod nástupem stylových stánků a kaváren. To chce změnit Nissan, který uvádí zmrzlinářský koncept na základě elektrické dodávky e-NV200.

Foto: Nissan 3x

Takto si Nissan představuje zmrzlinovou budoucnost v ulicích.

Článek

Nová studie, která vznikla ve spolupráci Nissanu se skotským výrobcem zmrzliny Mackies of Scotland, se jmenuje prostě Ice Cream Concept. Tedy Zmrzlinářský koncept.

Postaven je na základech elektrické dodávky e-NV200. Ta má výklopnou boční stěnu. Vzhledem k rozměrům užitkového vozu tak obsluha nestojí uvnitř, ale vedle vozu.

Foto: Nissan

K nabíjení přídavných baterií slouží i solární panely na střeše.

Vnitřní výbava včetně mrazáků nebo lednice s nápoji je zásobována energií nikoli přímo z baterie vozu, ale ze dvou externích akumulátorů. Každý má kapacitu 1,4 kWh a Nissan tento typ zásobníků energie letos pošle do volného prodeje. Nikoli za účelem chlazení zmrzliny, ale například pro chytrou domácnost.

Foto: Nissan

Přídavné akumulátory najdete v zadní části vozu.

Sama studie se od standardního provedení dále technicky neliší, ujede 200 kilometrů na jedno nabití. Jestli budou brzy stát děti a další zmrzlinuchtiví fronty u bezemisních dodávek, zatím není jasné, stále jde jen o koncept.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám