Hlavní obsah

Ford testuje novou generaci autonomního řízení. Těšit se může i Volkswagen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak může mít autonomní řízení novou generaci, když po silnicích nic takového nejezdí? Řeč není o generacích prodávaných aut, nýbrž spíše o vývojových stupních autonomní techniky. Benefitovat z tohoto výzkumu má i Volkswagen.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ford testuje novou generaci samořídící technikyVideo: Reuters

 
Článek

Nová technika firmy Argo AI, ve které má Ford většinový podíl, začala připevněná k hybridním Fordům Fusion jezdit v ulicích amerického Detroitu, domovského města značky Ford. Konkrétně se jedná o senzory, radary a kamery s vylepšeními a delším dosahem a také o vylepšený řídicí počítač, píše web The Verge.

„Každé město nabízí unikátní příležitost k vylepšení našeho systému autonomního řízení, a to pro své odlišné navržení dopravní infrastruktury, chování řidičů a i odlišného umístění semaforů,” uvedl Peter Rander, šéf Argo AI. Detroit je pro firmu páté velké americké město, kde probíhají testy.

Z výzkumů této techniky by mohl benefitovat i Volkswagen. Podle webu Los Angeles Times ukončil partnerství s firmou Aurora, založenou loni Chrisem Urmsonem, jež v minulosti vedl projekt autonomního auta Googlu. Tato společnost nedávno oznámila partnerství s koncernem FCA.

Místo Aurory začal Volkswagen jednat o spolupráci právě s Fordem a firmou Argo AI. Detaily zatím nejsou známé, ale podle neznámého zdroje LA Times by měla být dohoda hotová ještě toto léto.

Reklama

Výběr článků

Načítám