Hlavní obsah

Výstavní stroje v luxusních kulisách. Automuzeum s rezidencí hledá nového majitele

Novinky, fra

Někdo se rád podívá na pěkná auta na silnici, jiný jede dokonce na automobilové srazy. Hodně oblíbená jsou i muzea. A komu by nestačila krátká návštěva, jedno takové zařízení na úrovni je zrovna k mání v Americe.

Foto: Sotheby (2x)

Gateway Auto Museum je součástí prodeje ohromného areálu v Gateway Canyon.

Článek

Je pravda, že na koupi tohoto muzea budete potřebovat opravdu hodně velkou hromádku peněz. Stojí totiž 280 milionů dolarů, což je asi 6,4 miliardy korun. A to je za muzeum se čtyřiceti auty poněkud hodně.

Jenže to má ještě několik dalších aspektů. Těch 40 kusů automobilů jsou docela unikáty. Je tam například koncept 1954 Oldsmobile F-88 nebo 1971 Pontiac GTO Judge. Nejstarším vozem je 1906 Cadillac Model H.

Foto: Sotheby

Zajímala by vás víc auta nebo příroda?

Jenže ani tohle nemůže omluvit tu ohromnou cenu. Vždyť na jedno auto by připadala suma vyšší než 160 milionů korun. Jenže jsme zatím neprozradili jméno muzea a jeho umístění. Jedná se totiž o Gateway Auto Museum v Coloradu.

A to je muzeum na místě tak nádherném, že sem umisťoval své příběhy i Karel May. Zelené údolí Gateway Canyon mezi typickými červenými skalami vypadá skutečně jak ilustrace z knihy. A v tomto údolí má Gateway Auto Museum docela slušný podíl na pozemcích. Je jich 28 čtverečních kilometrů a na nich jen tak mimochodem stojí tři rezidence, z nichž ta hlavní má osm ložnic a třeba i vesmírnou observatoř s velkým teleskopem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám