Hlavní obsah

Zločin a trest? Cyklista v Praze nelegálně projížděl zastávkou, fyzika ho zchladila

Všichni řidiči to jistě vědí - tramvajový ostrůvek se objíždí zprava, pokud tam není v jízdním pruhu nějaká překážka. Cyklista si však ve čtvrtek v Praze chtěl snad zkrátit cestu a vzal to po tramvajovém pásu.

Cyklistu dostihla karma po nelegálním manévruVideo: Čtenář Novinek

 
Článek

Snad každý někdy potkal řidiče nebo cyklistu, který nelegálně předjíždí kolonu po tramvajovém pásu. Případ ve videu, který se stal ve čtvrtek 6. června v pražské Bělehradské ulici, je ale jiný.

Cyklista v něm neodhadl svou rychlost do levotočivé zatáčky, nedobrzdil, nevybral - slovy policejních statistik „nepřizpůsobil rychlost jízdy” - narazil do obrubníku a přes řidítka následně skončil na zemi.

Měl ještě docela štěstí, protože taky mohl hlavou - bez přilby, všimněte si - narazit do sloupu dopravní značky. Podle člověka, který nám video poskytl, se mu zřejmě nic vážného nestalo - byl při vědomí a sice potlučený, ale nebylo vidět žádnou zlomeninu.

Foto: Čtenář Novinek

V jízdním pruhu nebyla žádná překážka.

Že nebyl zákonný důvod k objetí nástupního ostrůvku zleva, ukazuje i obrázek, který nám čtenář poslal s videem - v jízdním pruhu není žádná překážka. Druhý důvod, proč lze objet ostrůvek zleva podle § 13 zákona 361/2000 je, že se vozidlo do jízdního pruhu nevejde, což jistě není cyklistův případ.

Reklama

Výběr článků

Načítám