Hlavní obsah

Kia potvrdila další globální crossover. Jmenuje se Seltos

Novinky, fra

Korejská značka Kia silně expanduje. Nové modely následují po sobě velmi rychle a zaměření na trh SUV a crossoverů je víc než zjevné. Teď firma potvrdila nový crossover, který dostal jméno Seltos.

Foto: Kia 2x

Nový vůz značky Kia se bude jmenovat Seltos.

Článek

Kia se stává vyloženě automobilkou zaměřenou na SUV a crossovery. Vždyť už dnes tu máme Stonic, Sportage, Sorento, Soul a Niro, které jsou řazeny do některé z těchto skupin. A to se bavíme jen o ČR a o sériových vozech. V USA je třeba ještě velký sedmimístný vůz Telluride a ještě tu jsou koncepty jako Habaniro.

Nový vůz, který už automobilka avizovala předem jako auto pro mileniály, se bude jmenovat Seltos. Má být pro mladé, techniku milující a na detail orientované osoby. Uvnitř auta bude podle informací velká 10,25” dotyková obrazovka, osvětlení podle muziky a podobné hračičky.

Jméno Seltos je zkomoleninou řeckého jména Celtos, což byl podle mytologie syn Herkula. Písmeno S na začátku má evokovat sportovnost.

Foto: Kia

Kia SP Signature

Podle dostupných informací jde o sériový model konceptu SP Signature. Už se objevují také tajně pořízené fotografie vozu, jak jej natáčí na propagační klip. A je to na chlup to samé vozidlo. Velikostně se řadí nad model Soul, ale pod Sportage.

Důležitá informace o autě je ta, že jde o globální model. To znamená, že nepůjde o auto jen pro USA, Čínu nebo domácí trh. Oběhne celý svět, takže ho velmi napjatě očekáváme i u nás. Prodej by měl začít v půlce příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám