Hlavní obsah

BMW nabídne obří prohnutý displej infotainmentu

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fenomén zahnutých displejů se už v oblasti chytrých telefonů uchytil celkem běžně. Jak to tak často bývá, automobilový průmysl coby mnohem náročnější kolos ho v tomto trendu následuje, jako v případě BMW.

Foto: BMW 3x

Displej zaujme velkou část palubní desky.

Článek

Už roky je charakteristickým znakem vozů BMW palubní deska lehce natočená k řidiči. V novém voze řady „i”, který se inspiruje hlavně konceptem iNext, to půjde ještě dál. K řidiči se totiž natočí prohnutý displej.

BMW zatím nabízí fotku displeje ze shora. Předpokládejme však, že půjde o součást zcela nové architektury interiérů vozů s roztočenou vrtulí či bavorskou vlajkou ve znaku.

Foto: BMW

Uchycení do palubní desky nebude jen tak viditelné.

„Zakřivený a jednolitý displej je hlavním ovládacím elementem reprezentujícím moderní pojetí zaměření na řidiče. Zaujímá dominantní centrální pozici a vyznačuje se ikonickou strukturou zobrazení vytvářející mimořádný uživatelský zážitek,“ vysvětluje ředitel designu BMW Domagoj Dukec s tím, že posádka neuvidí spojení displeje s palubní deskou.

Prostor kontrolního displeje podle BMW zůstane snadno viditelný a dosažitelný i ze sedadla spolujezdce. V závislosti na situaci a individuálních preferencích prý půjde zobrazovaný obsah individuálně přesouvat mezi kontrolním displejem umístěným v zorném poli řidiče a prostorem, který může aktivně používat cestující sedící vpředu.

Foto: BMW

BMW Vision iNext

Co se týče samotného vozu, sériové provedení iNext je často nazýváno jako i5. Každopádně by se mělo představit nejpozději na začátku příštího roku.

BMW zatím prozrazuje, že dojezd na elektrickou energii by měl činit kolem 600 kilometrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám