Hlavní obsah

Toto je nová Škoda Octavia. Kombi bylo nachytáno v provozu

Premiéra nové Škody Octavia se blíží a bude pomyslným vrcholem smrště, kterou letos mladoboleslavská automobilka chrlí. Novinka na dálnici D10 ukázala dynamičtější tvary a směrovky.

Prototyp OctavieVideo: Novinky

 
Článek

Aktuální Octavia třetí generace byla představena už v prosinci 2012. Ve světě aut už je tak v důchodovém věku. V letošním roce se představí nástupce. Čtvrté vydání bude poslední velkou novinkou, kterou z Mladé Boleslavi uvidíme. A že jich už bylo - namátkou Scala, crossover Kamiq, již ve čtvrtek uvidíme facelift Superbu a první elektromobil značky.

Novinka už křižuje české dálnice ve formě prototypu, jak tomu bývá zvykem. Zcela typicky se čtenáři Novinek.cz Marku Belskému podařilo maskovaný vůz nachytat na boleslavské dálnici D10. „Jakmile řidič testovacího vozu zjistil, že je focený, okamžitě sjel z dálnice,” popisuje příhodu z 20. května odpoledne.

Foto: Novinky

Zadní svítilny budou nově pravděpodobně zasahovat i do zavazadelníku, což auto opticky rozšíří.

Foto: Novinky

Linie střechy se nebude výrazně svažovat, Octavia zůstane především praktická.

Na záznamu vidíme Octavii ve verzi kombi, přičemž tradičně se očekává rovněž liftback. Natočit se vůz podařilo bohužel jen zezadu, kde odhalil ostré hrany, široké svítilny a dynamickou funkci směrovek. Náš „špion” ovšem hovoří i o přední části, která mu připomíná Scalu, jen s propracovanějším denním svícením.

To ovšem pravděpodobně souhlasí, protože nová Octavia by se podle zákulisních informací měla vrátit k tradičním světlometům. Pryč je tak experiment se zdvojenými světlomety zmodernizované verze třetí generace.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia Combi (facelift, 2017)

Interiér byl rovněž maskovaný, ale i tady se očekává podobné řešení jako u Scaly, tedy obrazovka infotainmentu nad středovými výdechy ventilace. Co se techniky týče, nová generace bude postavená na poslední evoluci modulární platformy MQB, přičemž se očekává příchod mildhybridních motorů. U těch spalovací jednotce pomáhá i slabý elektromotor.

Premiéra se očekává kolem frankfurtského autosalonu v září, ovšem oficiální slovo ještě z Mladé Boleslavi nepadlo.

Anketa

Už jste si zvykli na příď se čtyřmi světlomety u končící Octavie?
Líbila se mi vždy
24,5 %
Už se mi líbí
11,7 %
Stále se mi nelíbí
63,8 %
Celkem hlasovalo 2683 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám