Hlavní obsah

Legendární značka De Tomaso se oficiálně vrací. První novodobý vůz se ukáže už v Goodwoodu

Právo, laz

Značka De Tomaso oslaví šedesát let od svého založení velkým návratem. Už 4. července představí na tradičním Festivalu rychlosti v britském Goodwoodu první auto novodobé éry.

Foto: Profimedia.cz

De Tomaso Pantera se vyrábělo v letech 1972 až 1989.

Článek

Nový vůz má zatím jen pracovní jméno Project P. Za již několikátým pokusem o znovuzrození automobilky s argentinskými kořeny stojí společnost Ideal Team Ventures. Ta vlastní právo na značku od roku 2014, tehdy je koupila za přibližně jeden milion eur, více než 25 milionů korun. Tedy relativně za pakatel.

„Už od akvizice značky De Tomaso jsme se věnovali tomu, abychom ji mohli v plné síle vrátit na trh právě na šedesáté výročí založení. Až letos v létě představíme nové auto, nebude to jen další model v historii značky, ale také začátek nového příběhu,” říká v tiskovém oznámení šéf projektu Ryan Berris.

Foto: De Tomaso

Značka už na svůj návrat poutá retro grafikou.

Společnost ITV už má na svědomí i záchranu německého Gumpertu, ze kterého je nyní Apollo Automobili. Historicky byla značka De Tomaso založena v roce 1959 Argentincem Alejandrem De Tomaso. Nejznámějšími vozy byly sportovní Pantera, která vznikla ve spolupráci s Fordem, stejně jako model Guara.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám