Hlavní obsah

Škoda představí dva modely do zásuvky na MS v hokeji

Právo, laz

Mladoboleslavská automobilka se coby dlouholetý partner mistrovství světa v hokeji chystá před bratislavským čtvrtfinále uzmout kousek pozornosti na své dvě elektrifikované novinky.

Foto: Škoda Auto

Škoda Citigo E-Pilot je první program na testování elektromobilů značky Škoda na silnicích

Článek

Škoda se do světa elektromobilů oficiálně naplno vrhne 23. května. Už nyní probíhá pilotní program, do které jsou zapojeny velké české společnosti, které testují e-Citigo. Tedy elektrickou verzi minivozu Citigo v předprodukční variantě.

Sériová verze bude představena právě 23. května v Bratislavě. A to v 15 hodin, těsně před zahájením čtvrtfinále Mistrovství světa v hokeji 2019. Minivůz zatím nespecifikovaných parametrů má ujet na jedno dobití až 300 kilometrů. Příbuznost elektrického Citiga hledejme u Volkswagenu e-Up!, elektrické verze modelu Up!. To jsou vozy, které se ještě se Seatem Mii poblíž Bratislavy také vyrábějí.

První elektromobil s okřídleným šípem ve znaku při premiéře doplní také první plug-in hybrid od škodovky. Půjde o Superb, který bude kombinovat zatím neznámý spalovací motor s elektromotorem a baterií, kterou lze dobíjet ze sítě a prodloužit čistě elektrický dojezd. Nové pohonné ústrojí by mělo být součástí decentního faceliftu, který byl nedávno nachytán na hradecké dálnici. Oba vozy se na trh dostanou ještě v tomto roce.

Foto: Koláž Novinky.cz a Škoda Auto, .

Srovnání stávající (vlevo) a inovované verze. Nové jsou světlomety, přesněji jejich grafika a složení LED diod, maska je vystouplá a výraznější, změny čekejme i v rámci zamaskovaných mlhovek.

Reklama

Výběr článků

Načítám