Hlavní obsah

Mercedes ukazuje GLB zatím jako koncept. Je drsnou alternativou k BMW X2

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V čínské Šanghaji se představil koncept Mercedes-Benz GLB. Je to sice jen studie, ale má vcelku normální detaily. Navíc sériová verze se má představit už v létě, takže změn moc nečekejme.

Foto: Mercedes-Benz (4x)

Mercedes-Benz GLB Concept

Článek

Asi to není do detailu stejné auto, jaké se dostane do výroby. Nárazníky, světla, nášlapy, a hlavně ohromné terénní pneumatiky nepatří většinou do portfolia sériových verzí.

Ovšem pokud se nad tím zamyslíme, právě tyto doplňky jsou tím, co dnes zákazníci nejčastěji preferují. Je to individualita. A GLB má cílit ne na pověstného německého důchodce, ale na mladé lidi. Takže možná všechny dané komponenty nakonec uvidíme v příplatkové výbavě.

Foto: Mercedes-Benz (4x)

Tohle je takové klasické SUV

Foto: Mercedes-Benz (4x)

S velkými sedmnáctipalcovými ráfky a terénními pneumatikami BF Goodrich vypadá auto dost drsně

Koncept ze Šanghaje měří na délku 4,62 m a má rozvor 2,82 m. Vzhledem se dost podobá předchozímu GLK (nebo pokud chcete, tak předchozímu GLC) a je to takový typický kompaktní vůz typu SUV, nikoli však „SUV-kupé”.

Interiér jako by z oka vypadl nové řadě A, takže je funkční, odzkoušený a opravdu zajímavý. Jen sedadla se speciální kůží asi ani v příplatkové výbavě nebudou.

Koncept pohání zážehový dvoulitr se 167 kW (224 koní) a točivým momentem 350 N.m. Osmistupňová automatická dvouspojková převodovka přenáší výkon na všechna kola.

Foto: Mercedes-Benz (4x)

Interiér stejný jako v GLA

Jak je vidět, všechno uvnitř auta je vlastně sériové, takže v mžiku můžeme ohodnotit čínský koncept jako předsériovou výrobu. A asi se nemýlíme.

Foto: Marek Bednář, Novinky

BMW X2 - první jízda

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám