Hlavní obsah

V nastartovaném autě našel huňatého spolujezdce. Přišel se zchladit

Nenechávejte otevřené dveře auta, když od něj na chvilku odejdete. Mohla by se vám uvnitř usídlit koala, zjistil na vlastní kůži Australan. Dostat medvídka ven stálo majitele značné úsilí.

Koala se přišla ochladit do autaVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Začalo to nevinně – Tim Whitrow zaparkoval své subaru u vinice a šel na ni pracovat. Pro svého psa nechal otevřené dveře a běžící klimatizaci. Když se vrátil, uvnitř našel zcela jiné zvíře – koalu. Stalo se to minulé pondělí nedaleko australského Adelaide.

Podle agentury Reuters tam medvídek hledal chladnější klima, než bylo venku. Člověk by řekl, že vystrnadit zvíře by zvládl jak majitel auta sám, tak jeho pes, jenže nebylo tomu tak – koale se z vozu vážně nechtělo a pes byl spíš zvědavý, než že by chtěl návštěvníka zahnat.

Dokud koala seděla uvnitř, nic se v podstatě nedělo, mohla vyskočit – a tím to mohlo skončit. Jenže pak se rozhodla nastěhovat na palubní desku, kde už její drápy zanechaly jisté stopy. Poté už se koala konečně rozhodla odejít, ke značné úlevě majitele vozu.

Foto: Subaru

Medvědi mají zřejmě v oblibě Subaru.

Značka Subaru je u medvědovitých očividně oblíbená. Podobný případ medvěda v autě, zaznamenaný ve Spojených státech loni v červnu, také zahrnoval vůz téhle japonské automobilky.

Reklama

Výběr článků

Načítám