Hlavní obsah

Škoda postaví Kodiaq ve verzi pick-up. Takto bude vypadat

Novinky, laz

Škoda Kodiaq se po verzi GT dočká další karosářské varianty. Na řadě je užitkový pick-up. Ovšem půjde pouze o jediný kus, na svědomí jej budou mít tradičně učni z tovární školy.

Foto: Škoda

Škoda Kodiaq pick-up na své první vizualizaci.

Článek

Škoda dává ve speciálním programu svým učňům možnost plnit si neuvěřitelné sny. Například navrhnout a postavit si vlastní auto. Vždy jde o nějakou odvozeninu. Po „hudebním” Citigo tak třeba loni přišel na řadu Karoq bez střechy, Sunroq jsme i řídili. Kabriolet už je téma vyčerpané, proto se letos chystá užitkově zaměřený Kodiaq.

Foto: Škoda

Studenti používají nejmodernější nástroje.

Foto: Škoda

Dostane se ale také ke klasické práci rukama.

Pick-up ve svém portfoliu Škoda nemá od dob stejnojmenného modelu založeném na Felicii a ještě dříve na Favoritu. V současnosti by teoreticky mladoboleslavští dosáhli na techniku příbuzného Volkswagenu Amarok. Ale segment tunových pick-upů zřejmě nechají ladem. O to větší prostor je tu právě pro žákovské práce.

Celkově se jedná už o šestý podobný projekt. Od začátku ročníku na něm pracuje 29 žáků a 6 žákyň Středního odborného učiliště strojírenského Škoda Auto ve věku od 17 do 20 let. Z přiložené skici vidíme, že půjde o dvoudveřový vůz na velkých terénních kolech. Kompletní odhalení se očekává v červnu.

Foto: Škoda

Svými radami přispěje i šéfdesignér Oliver Stefani.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám