Hlavní obsah

Řidička způsobila nehodu, ujížděla a nabourala znova

Kroutíte hlavou nad fenoménem palubních kamer? Představte si řidičku, která nabourá jiné auto vlastní chybou, pokusí se ujet, nabourá znova - a pak se dá na pěší ústup. I díky palubní kameře ji později dopadla policie.

Foto: Profimedia.cz

Kuriozní snahu zmizet od nehody předvedla texaská řidička. (Ilustrační foto)

Článek

Řada lidí dnes jezdí s palubními kamerami, aby měli záznam nehody, kdyby k nějaké došlo. Texasanovi Ivanu Tovarovi se to opravdu vyplatilo, když do jeho Chevroletu Camaro nabourala řidička Nissanu Altima - a pokusila se ujet.

K nehodě došlo na křižovatce, na které je levý pruh určen k odbočení doleva a pravý k jízdě rovně, anebo rovněž doleva. Tovar jel v pravém a začal odbočovat, když do něj narazila altima, která z levého pruhu chtěla jet rovně.

Místo zastavení však řidička altimy začala ujíždět - protisměrem, všimněte si. Tovar se pustil za ní, vědom si značné převahy výkonu a schopností vozu. Dostihl ji po pár stovkách metrů - ale proto, že na mokré vozovce dostala nedotáčivý smyk a skončila v příkopě, ze kterého už nedokázala vyjet.

Foto: Nissan

Nissan Altima modelového roku 2005 (Ilustrační foto)

Pak oba vystoupí z auta vynadají si, řidička altimy podle Tovara vznesla stěží uvěřitelný požadavek, a sice aby ji Tovar odvezl k ní domů, že mu tam dá peníze za poškození auta. To samozřejmě odmítl, takže řidička si vzala z auta nějaké věci a odešla po svých pryč.

Bez řidičáku, bez pojištění

Podle dalších Tovarových slov neměla řidičské oprávnění a auto nebylo pojištěné, takže snaha vyhnout se konfrontaci s policií byla zcela pochopitelná. Tím spíš, že za ujetí z místa nehody hrozí v Texasu pokuta 500 dolarů (cca 11 300 korun) a až šest měsíců odnětí svobody.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Camaro SS modelového roku 2017 (Ilustrační foto)

Řidička byla později dopadena policií právě díky videozáznamu, takže potud dobré zprávy. Horší to je s Camarem, které bylo odepsáno jako totální škoda. Poškození sice na první pohled nevypadá velké, ale dotklo se i strukturálních částí šasi, sdělil dále Tovar.

V České republice hrozí za nedovolené opuštění místa nehody pokuta 2500 až 5000 korun a 7 trestných bodů. Pokud řidič takový přestupek spáchá dvakrát během 12 měsíců, také zákaz řízení na dobu od jednoho do šesti měsíců.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám