Hlavní obsah

BMW chystá konkurenta pro Mercedes CLA. Puristům vonět nebude

BMW řady 2 Gran Tourer bude jednou z novinek, které letos odhalí automobilka BMW. Bude přímo namířená proti konkurenčnímu Mercedesu CLA. Základem vozu bude pohon přední, nikoliv tradičně zadní nápravy. Čtyřkolka ale zábavná bude, ukazuje video.

Foto: BMW

První obrázek BMW 2 Gran Tourer ukazuje tu nejdůležitější část auta, ale ne moc jasně.

Článek

Že BMW rovná se pohon zadní nápravy, už dávno neplatí – od roku 2014, kdy se představila řada 2 Active Tourer, první předokolka v portfoliu značky BMW. Od té doby se s nimi, alespoň očima fanouška, roztrhl pytel – crossover X1 se také změnil na předokolku, stylovější X2 přišla už rovnou s předním pohonem a příští řada 1, dosud naprosto unikátní hatchback-zadokolka, bude také „hrabat předníma“.

BMW dnes prvním obrázkem potvrdilo příchod řady 2 ve verzi Gran Coupé. Oproti původní předpokladům však nebude sdílet technický základ v současné řadě 2, nýbrž dostane stejné vnitřnosti jako řada 1, což znamená pohon přední nápravy.

Fanoušci uroní slzu, ale dává to smysl z hlediska konkurence, nejbližší rival je letos zbrusu nový Mercedes-Benz třídy CLA, který má také pohon předních nebo všech kol. A čtyřkolku bude možné si objednat i do čtyřdveřové dvojky, jak ukazuje starší video z testování vozu na sněhu.

Všimněte si, jak vůz na zasněžené ploše driftuje, jak sníh létá od zadních kol; takhle by to předokolka nedokázala. Že i auta BMW Group, která mají pohon všech kol xDrive s motorem vpředu napříč, ochotně hází zádí, jsme si už ověřili víckrát – např. u Mini Clubman.

Řada 2 Gran Tourer se má odhalit ještě letos, stejně jako nová generace BMW řady 1. Kdy se tak stane, zatím oznámeno nebylo, ale na podzim nás čeká autosalon na německé půdě, ve Frankfurtu.

Reklama

Výběr článků

Načítám